Een kroon is een speciale overkapping van porselein, metaal of beide. Deze wordt over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk en geeft meer stevigheid en bescherming aan de tand of kies onder de kroon. Ook sterk verkleurde tanden en kiezen kunnen voorzien worden van een kroon om de esthetiek te bevorderen.

Het betreffende gebitselement moet voorbereid worden ten behoeve van een kroon. Dat houdt in dat de tandarts de tand of kies rondom gaat slijpen om ruimte te maken voor porselein en/of metaal. Na het slijpen wordt uw gebit afgedrukt (happen). Met behulp van de afdruk maakt de tandtechnieker een kroon die precies past op de geslepen tand of kies. De tandarts zet de kroon vast door middel van een daarvoor bestemde cement.

Een brug is een vaste voorziening om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Meestal bestaat een brug uit twee of meer kronen waartussen één dummy of meerdere dummies (nep tand of nep kies) zijn vastgemaakt. In sommige gevallen is een etsbrug (plakbrug) mogelijk. In dat geval bestaat het werkstuk uit één dummy of meerder dummies met vleugels. Met behulp van de vleugels wordt de brug vastgemaakt aan de buurelementen. Het voordeel van een etsbrug is dat de buurtanden nauwelijks geslepen hoeven te worden.

Bij ons bent u verzekerd van hoog kwalitatieve kronen en bruggen. Het techniekwerk wordt uitsluitend in Nederland uitgevoerd en alle gebruikte materialen voldoen aan de EU-normen.

Contactinformatie


Openingstijden
Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur
Bezoekadres
Dorpstraat 5
2152 BA Nieuw-Vennep
Telefoonnummer
0252 – 687000
Van 8.30 tot 12.30 en 13.30 tot 17.00

Neem contact op