Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Door de facing op de tand te plakken, kan de vorm of de kleur van een tand veranderen. Tevens is het mogelijk om met een facing spleetjes tussen de tanden op te vullen de de afgebroken hoekjes te repareren.
Facings kunnen van composiet of prorselein gemaakt worden. Voor het plaatsen van een facing wordt de tand iets geslepen.

Composiet facing

Bij het aanbrengen van een composiet facing hoeft de tandarts over het algemeen minder van de eigen tand weg te slijpen dan bij een porseleinen facing. Composiet is wat gevoeliger voor verkleuring dan porselein. Bij verkleuring kan een facing door de tandarts gepolijst of bijgewerkt worden. Indien u rookt of veel koffie / rode wijn drink, kunt u beter kiezen voor een porseleinen facing. Composiet facings kunnen in één zitting vervaardigd worden.

Porseleinen facing

Het maken van een porseleinen facing is een stuk bewerkelijker dan van een composiet facing. Eerst wordt de tand geslepen om ruimte te maken voor porselein. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Aan de hand van de gebitsafdrukken maakt de tandtechnieker in het laboratorium de facing. Voor het vervaardigen van porseleinen facings zijn twee zittingen nodig. Gemiddeld wordt de tweede zitting twee weken na de eerste zitting gepland. Tijdens de eerste zitting wordt u vaak voorzien van een noodfacing. Het voordeel van porselein is dat het materiaal minder gevoelig is voor aanslag en verkleuring. Bovendien geeft een porseleinen facing vaak een mooier cosmetisch eindresultaat,

Contactinformatie


Openingstijden
Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur
Bezoekadres
Dorpstraat 5
2152 BA Nieuw-Vennep
Telefoonnummer
0252 – 687000
Van 8.30 tot 12.30 en 13.30 tot 17.00

Neem contact op