Gingivitis is een ontsteking (=itis) van de gingiva oftewel het tandvlees. Gingivitis (tandvleesontsteking) ontstaat door de ophoping van tandplaque en tandsteen rondom tanden en kiezen. Het kenmerkt zich door roodheid en zwelling van het tandvlees. Tevens gaat het tandvlees bij aanraking gemakkelijk bloeden.

De beste manier van ingrijpen bij gingivitis is professionele reiniging door een tandarts of mondhygiënist. De behandeling bestaat uit het verwijderen van tandsteen en het geven van instructies. Daarna is het aan u om de adviezen op te volgen en dagelijks een goede mondhygiëne te handhaven. Ook de ruimtes tussen de tanden en kiezen dienen dagelijks gereinigd te worden door middel van tandenstokers, ragers of floss. Vaak wordt er na een tijd in overleg met u een afspraak gemaakt om de mondhygiëne te controleren en eventueel bijsturen.

Gingivitis is genezen als de roodheid en zwelling verdwenen is en het tandvlees niet meer bloedt bij het poetsen of aanraken. Door een goede dagelijkse mondhygiëne kunt u voorkomen dat er opnieuw gingivitis ontstaat.

Contactinformatie


Openingstijden
Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur
Bezoekadres
Dorpstraat 5
2152 BA Nieuw-Vennep
Telefoonnummer
0252 – 687000
Van 8.30 tot 12.30 en 13.30 tot 17.00

Neem contact op